Tendințe în amenajarea interioară a locuinței în 2023

Lumina ca artă
Este anul în care iluminatul devine o prioritate și o artă pentru proprietarii de locuințe. Pe măsură ce fiecare dintre noi își proiectează sau reproiectează casa, vom ajunge în momentul culminant când ne punem întrebările despre lumină: de care lumină (naturală sau artificială), cum se joacă lumina cu piesele din cameră, câtă lumină e suficientă și așa mai departe. Pe lângă motivul obișnuit pentru care ne dorim lumină în încăperi, merită punctat și faptul că razele de soare care intră în încăpere o încălzesc, atât fizic, cât și din punct de vedere atmosferă. Mai mult de atât, lumina naturală ajută la îmbunătățirea tiparelor de somn, concentrarea și starea de spirit.
Eficiența energetică va fi întotdeauna în tendințe
Orice locuință poate fi eficientă din punct de vedere energetic. Ferestrele și ușile joacă un rol foarte important atunci când vine vorba de eficiența energetică a unei locuințe. Dacă acestea sunt de calitate slabă, vechi sau nu sunt montate corect, se creează un mare schimb de aer între interior și exterior.
Ferestrele și ușile eficiente din punct de vedere energetic reduc pierderile de căldură, ceea ce înseamnă mai puțini curenți de aer, mai puține locuri reci și facturi mai scăzute la energie. Nu numai că mențin căldura, dar izolează casa și împotriva zgomotului extern. Ferestrele eficiente energetic reduc, de asemenea, acumularea de condens în interiorul geamurilor.
Performanța energetică a unei ferestre este influențată de o gamă largă de factori, așa că alegerea unei variante eficiente poate fi dificilă. Specialiștii Ramplast sunt aici pentru a-ți face decizia mai ușoară din toate punctele de vedere. Oferim clienților noștri produse de cea mai bună calitate și monitorizăm întregul proces, de la alegerea produselor, până la montajul acestora.
Cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu, suntem aici să ne asigurăm că ferestrele tale arată bine și își îndeplinesc rolul eficient, oferind un confort termic și fonic sporit.
Tendințele în amenajarea interioară a locuinței diferă de la persoană la persoană. Însă, cu siguranță, a fi în trend, actual, este un "must" pentru fiecare. În ultimii ani, stilul de viață s-a schimbat. Odată cu pandemia, timpul petrecut în casă a crescut, ceea ce înseamnă că am început să fim mai preocupați de cum arată locuința noastră, de funcționalitatea acesteia și de confortul pe care ni-l oferă.
Tendințele pentru anul 2023 ne arată că oamenii vor să se "joace" puțin cu design-ul interior și să creeze un spațiu mai personalizat, mai cosy. La urma urmei, cine vrea să se uite la pereți goi și la mobilier bej când ar putea avea tapet interesant, canapea colorată și lumină naturală din plin care să scoată în evidență piesele de mobilier din interior?
Culorile îndrăznețe revin în trend
Culorile neutre și naturale au fost în trend un timp destul de îndelungat, iar acum designerii preconizează o revenire în tendințe a culorilor vii. Culorile pot fi aduse în interior printr-o mulțime de modalități: tapet în baie, zugrăvirea peretului din birou sau sufragerie cu o culoare îndrăzneață sau, pur și simplu, prin adăugarea câtorva accente colorate în camera de zi. De asemenea, lenjeria de pat în diferite culori și modele sparge aspectul monocromatic cu care ne-am obișnuit în ultima vreme.
Finisaje din piatră naturală
În particular, materialele cu modele neregulate, precum travertin, marmură, granit. Acestea pot fi încorporate în design sub formă de măsuțe de cafea, blaturi, podele, gresie și veselă. Piesele care sunt imperfecte și își păstrează farmecul și caracterul natural sunt, de asemenea, deosebit de populare acum.
Casa, oaza fiecăruia de liniște
Prin prisma timpului crescut petrecut în case, fiecare dintre noi dorește să simtă locuința ca o oază de liniște, ca un refugiu. Acest lucru se obține prin adăugarea unor piese de mobilier și aranjamente, precum canapele somptuoase, perne pufoase pentru canapea, lenjerie de pat luxoasă, spații dedicate practicii de yoga sau pentru a medita, băi în stil spa și locuri liniștite pentru a lucra. Această tendință este despre surprinderea emoțiilor locului preferat de vacanță – fie că este o casă pe plajă, o vilă europeană sau o cabană montană. Unele modalități de a face locuința să se simtă ca o oază de liniște și de bine includ încorporarea de lemn cald, draperii de pânză aerisită, mobilier sofisticat pentru chiuvetă și amintiri din călătorii.
Accente negre
Indiferent de stilul de design preferat, fiecare spațiu din casă va beneficia întotdeauna de o notă de negru. Piesele de accent negre și ramele ferestrelor sau ușile sunt o modalitate excelentă de a adăuga contrast și eleganță oricărei încăperi, mai ales atunci când sunt asociate cu alte culori neutre, cum ar fi bronzul și albul sau nuanțe bogate de bijuterii, cum ar fi bleumarinul și verdele smarald.
Unele modalități de a adăuga o notă de negru unei încăperi includ agățarea ramelor de tablouri negre șic în zona de luat masa, adăugarea unei lămpi negre sau a unei măsuțe laterale în camera de zi sau schimbarea ramelor geamurilor sau ușile cu versiuni negre.
Planuri de etaj închise
Popularitatea tot mai mare a Work From Home înseamnă că planurile de etaj deschise își pierd atractivitatea. În 2023, designul casei va fi despre spații cu concept închis, cu locuri separate pentru a lucra, a prelua apeluri Zoom și a face temele. Dacă locuința actuală are un plan deschis și se dorește crearea unei diviziuni mai mari, rearanjarea mobilierului ajută la desemnarea diferitelor funcții ale fiecărui spațiu. De exemplu, așezând canapeaua cu spatele la bucătărie și zona de luat masa.
Sursă articol https://ramplast.ro/tendinte-in-amenajarea-interioara-a-locuintei-in-2023/