it-Montajul corect al tâmplăriei pvc

02.02.2024

Montajul corect al ferestrelor și importanța acestuia

Nicio casă nu este completă fără ferestre. Acestea facilitează fluxul de lumină naturală în interiorul caselor, confortul termic și fonic dorit și influențează într-o mare măsură design-ul exterior și interior al casei. Ferestrele sunt ca un mic portal către lumea exterioară, cu funcții tehnice, dar și estetice și psihologice. Proprietarii pot opta pentru cele mai scumpe ferestre, dar dacă montajul este realizat incorect, acestea nu își vor îndeplini rolul.

Dat fiind faptul că în montarea unei ferestre sunt implicate numeroase variabile, un montaj adecvat devine la fel de important ca alegerea produsului în sine. De exemplu, în momentul în care se trece la montajul unei ferestre, trebuie să se ia în considerare cât de mult ferestrele și ușile sunt expuse la ploaie și tipul de placare a peretelui adiacent. De asemenea, este important ca interfața dintre fereastră și perete să fie etanșă la apă și la aer, durabilă și întreținută în mod rezonabil.

Fiecare clădire are caracteristici și trăsături distincte, care pot influența detaliile de montaj. În unele cazuri, va avea sens adăugarea unor ornamente exterioare din lemn la perimetrul ferestrei pentru a crea o interfață eficientă, nu numai aspectuoasă. În mod similar, ornamentele interioare sunt uneori adăugate pentru a ascunde deteriorarea finisajelor existente, precum și materiale de etanșare și alte materiale utilizate pentru instalarea ferestrei. Modificările la nivelul ornamentului interior al ferestrei ar putea face necesară schimbarea modului în care sunt prinse draperiile sau jaluzelele.

Procesul pentru înlocuirea ferestrelor se realizează mult mai atent, necesitând ca produsul final să fie unul mai robust decât cel anterior. Acesta ar putea fi cazul unei deteriorări legate de umiditate în apropierea ferestrei.

De ce este important ca montajul sa fie de calitate

Oferă eficiență energetică

Ferestrele realizate și montate de profesioniști pot elimina apariția curenților de aer, fapt ce va duce la eficientizarea caselor din punct de vedere energetic, despre care se discută frecvent în zilele noastre. Astfel, ferestrele vor ține aerul rece afară și îl vor menține pe cel cald în interior. În anumite situații, supraîncălzirea poate fi o problemă. Pentru a anula acest lucru, constructorii adaugă console de ventilație de securitate care facilitează pătrunderea aerului în interior, păstrând, în același timp, fereastra în siguranță.

Îmbunătățește aspectul estetic al casei

Ferestrele pot spori cu ușurință aspectul estetic al unei case. În propria lor manieră silențioasă, acestea pot completa perfect celelalte elemente ale casei. Montajul de calitate al ferestrelor ajută, evident, la acest aspect, nelăsând spațiu vizibil între casă și tâmplăria PVC pentru ferestre cu geam termopan, potrivindu-se exact în spațiul alocat.

Crește valoarea de revânzare a casei

Mulți proprietari își modernizează proprietățile înainte de a le vinde, pentru a le crește valoarea și a obține un preț mai bun. Iar montajul corect al unor ferestre de calitate va contribui, cu siguranță, la sporirea confortului termic și fonic al casei și, implicit, la un preț de vânzare mai ridicat.

Asigură confort termic și fonic

Așa cum povesteam și mai sus, ferestrele au rolul de a asigura confort atât termic, cât și fonic. Montarea corectă a ferestrelor, combinată cu calitatea produselor în sine, împiedică zgomotele exterioare să pătrundă în locuință și păstrează facturile la energie scăzute.

Ce probleme pot apărea dacă montajul ferestrelor este defectuos

Goluri și spații între cadru și fereastră

Montajul incorect al ferestrelor batante sau glisante lasă, deseori, goluri între cadru și fereastră. Chiar și un decalaj minuscul permite curenților de aer să pătrundă în casă sau să lase aerul rece să iasă atunci când aerul condiționat este în funcțiune. Acest lucru cauzează fluctuații de temperatură pe care sistemul de încălzire sau răcire le compensează consumând mai multă energie, ceea ce va conduce la facturi ridicate.

Etanșare necorespunzătoare

Cea mai întâlnită problemă cauzată de un montaj incorect este etanșarea necorespunzătoare. Atunci când un montator nu reușește să instaleze în mod corespunzător noile ferestre duble sau batante, pot să apară probleme precum pătrunderea aerului în încăpere sau aburirea geamului. De asemenea, există un risc de deteriorare a interiorului casei prin infiltrarea apei, dacă sigiliul nu protejează corespunzător.

Izolație slabă

Fluctuațiile neregulate ale temperaturii în casă pot indica ferestre instalate defectuos. Materialele folosite pentru rame și sticlă pot afecta pozitiv sau negativ izolația. Instalarea necorespunzătoare a ferestrei, amplasarea greșită, dimensiunea greșită a cadrului pot reduce eficiența proprietăților izolatoare ale unei ferestre.

Operabilitate dificilă

Ferestrele care au fost instalate corect nu vor cauza probleme la deschidere sau închidere. Ferestrele trebuie să fie orizontale, nivelate și încadrate corespunzător. Întâmpinarea dificultăților în deschiderea sau închiderea ferestrelor este un inconvenient inutil cu care niciun proprietar nu ar trebui să aibă de-a face. Uneori, ferestrele actuale pot fi reparate pentru a remedia probleme minore, dar dacă fereastra are câțiva ani, poate fi mai eficientă înlocuirea acesteia.

Costuri mai mari

Atunci când ferestrele se deteriorează mai repede decât trebuie, din cauza unei calități slabe sau a unui montaj realizat incorect, proprietarul casei este nevoit să le repare sau chiar să le înlocuiască. Știm că prețurile sunt importante, însă banii cheltuiți pe ferestre de calitate și montajul corect al acestora reprezintă, de fapt, o investiție pe termen lung.

Așadar, dacă ești în plin proces de reamenajare a locuinței sau dacă îți construiești casa visurilor tale, acordă o mare importanță tâmplăriei pentru ferestre cu geam termopan și alege pentru montaj doar montatori specializați.

Ramplast lucrează doar cu montatori profesioniști, cu o vastă experiență, pentru care taina meseriei a fost transmisă din generație în generație. Și, pentru că întreg procesul este important, de la alegerea ferestrelor până la pasul final, montajul, supraveghem îndeaproape toți pașii. Cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu, suntem aici să ne asigurăm că ferestrele tale arată bine și își îndeplinesc rolul eficient.


Sursă articol https://ramplast.ro/montajul-corect-al-ferestrelor-si-importanta-acestuia/